Satumaa Paltta

MENNINKÄISTEN JOULUKUUN KUUKAUSIKIRJE

Pii paa puu, terve joulukuu!
Päättyy vuoden odotukset,
joulupukki avaa ukset.

Marraskuun aloitimme Kurpitsa-discolla, jolloin ohjelmassa oli naamiaiset, discoilua ja herkuttelua.

Liikuntateemana oli motoriikka ja kehonhallinta. Teimme paljon erilaisia temppuratoja, joissa lapset harjoittelivat monia motorisia taitoja. Olemme edelleen retkeilleet joka pienryhmän kanssa vähintään kahdesti viikossa ja metsähän on paras mahdollinen ympäristö motoristen taitojen kehittämiseen. Kuut ja Tähdenlennot tekivät myös ensimmäisen ruokaretken metsään. Vietimme koko aamupäivän metsässä, kiipeilimme köysiä pitkin sekä nautimme kuumaa kasvissosekeittoa.

Marraskuussa meidät kutsuttiin Esperiin esiintymään, ja osan lasten kanssa lähdimme laulamaan asukkaille muutamat laulut. Palkkioksi saimme herkutella piparia ja mehua. Esityksistä nautittiin niin paljon, että menemme varmasti vielä uudestaan.

Aloitimme hyvissä ajoin valmistautumaan jouluun ja kädentaidoissa askartelimme kaikkien kanssa joulukuusen        sekä itsenäisyyspäiväkynttilän. Lisäksi osan kanssa painoimme punatulkkuja, maalasimme revontulia ja teimme valokuusia. Joululauluista olemme laulaneet: Kas metsämökin ikkuna, Tonttujen jouluyö, Porsaita äidin, Joulupuu on rakennettu

18.-22.11. vietimme lapsen oikeuksien viikkoa, jolloin lapset saivat päivittäin päättää mitä haluavat tehdä. Paljon retkeiltiin metsään ja puistoon, leikittiin, askarreltiin ja laulettiin.
Teimme myös syksyn ensimmäisen kirjastoretken, johon lähtivät Kuut ja Auringot. Menomatkan menimme kävellen ja paluumatkan tulimme Paikulla, joka olikin hauska elämys. Samana päivänä Salamat ja Tähdenlennot leipoivat ensimmäiset piparit, joita söimme seuraavan päivän pikkujouluissa.

Pikkujoulut päättivät marraskuun, jossa herkuttelun lisäksi koristelimme joulukuusen sekä lauloimme ja tanssimme yhdessä. Aamupalan aikana ikkunan taakse ilmestyi tonttu, joka toi mukanaan postilaatikon ja kirjeen.
Joulukuun seikkailemme Tiuku-tontun matkassa ja suoritamme päivittäin erilaisia hauskoja tonttutehtäviä.

Joulukuussa lisäksi juhlimme Itsenäisyyspäivää, leivomme pipareita ja torttuja, laulamme joululauluja sekä ulkoilemme ja retkeilemme paljon.

Tärkeitä päivämääriä:

4.12.           Retki kirjastoon: Tähdenlennot ja Salamat
5.12.           Linnanjuhlat
10.12.         JOULUJUHLA klo 17.30-18.30
13.12.         Joulukirkko Salon kirkossa

PÄIVÄKODIN AUKIOLO:

23.-27.12.   PÄIVÄKOTI SULJETTU
30.-31.12.   Supistettua toimintaa
1.1.             PÄIVÄKOTI SULJETTU
2.-3.1.         Supistettua toimintaa
6.1.             PÄIVÄKOTI SULJETTU
7.1.             Päiväkoti aukeaa ja kevään toimintakausi alkaa

 

Jouluisin terveisin

Emmi, Riikka, Taru, Satu ja Tatiana

 

 

PÄIVÄNSÄTEIDEN JOULUKUUN KUUKAUSIKIRJE

Marraskuisen harmaat terveiset ryhmästä. Sää on ollut harmaa ja erittäin sateinen.

Olemme silti nauttineet raikkaasta ulkoilmasta, onhan meillä hyvät ulkovaatteet säähän kuin säähän.

Marraskuussa vietimme isänpäivää. Silloin kutsuimme isät aamupalalle lasten kanssa, osallistujamäärä yllätti positiivisesti!

Kehonosat kävimme läpi alku kuusta leikein ja lauluin. Värit ovat jatkuneet ja lapset osaavat hyvin tukiviittomat sekä ne ovat osana joka päiväistä arkeamme. Olemme harjoitelleet myös vaatteiden nimiä pukemalla nallelle vaatteita. Aloitimme tutustumisen soittimiin ja olemme kuulostelleet niitä ja ihmetelleet miten niistä saadaan ääntä.

Siivosimme syksyiset askartelut lasten kansioihin.  Aloitimme erilaisia kädentaitoja hyödyntäen askartelemaan jouluisia ja talvisia askarteluja, näitä on nähtävissä ryhmämme tiloissa. Ryhmään ikkunaan maalasimme lintuja lumisateen joukkoon. Seinälle ilmestyi kuusi, johon muodostuu meidän joulukalenteri.

Joulukalenterista tulee löytymään yhteistä kivaa tekemistä sekä pientä muistamista lapsille.

Joulukuussa jatkamme edelleen, värejä. Jouluisia askartelua, sekä kaikkea ihanaa jouluista tekemistä. Laulua, leikkiä ja paljon ulkoilua. Toivotaan jospa saataisiin myös lunta, pääsisimme pulkkamäkeen ja tekemään lumiukkoja.

Itsenäisyyspäivää juhlimme päiväkodilla 5.12 ja silloin saa pukeutua juhlavasti. 6.12 päiväkoti on suljettu!

Muistuttelemme että jouluviikolla 23.-27.12 päiväkoti on suljettu, eikä varahoitoa silloin järjestetä.

Tärkeät päivät

10.12. Joulujuhla klo 17:30- 18:30

11.12. Jouluruokailu

30- 31.12 Hoitoa tarjolla vain, hoitoa varanneille.

1.1.2020. Päiväkoti suljettu

2- 3.1. Hoitoa tarjolla vain, hoitoa varanneille.

 

Mikäli teillä vanhemmilla on ehdotuksia tai toiveita toimintamme suunnitteluun, niin kertokaa niistä rohkeasti meille. Teiltä tulevat toiveet ja ideat toimintamme suunnittelun pohjaksi ovat todella tervetulleita. Voitte myös laittaa sähköpostilla tulemaan palautetta tai ideoita osoitteeseen satu@paivakotisatumaa.fi

Terveisin Sini ja Janina